• Početna>
  • Vesti>

Osnovni sud u Prištini: Lazaru Dejanoviću osam meseci zatvora zbog napada na službeno lice

Foto: Osnovni sud u Prištini

Osnovni sud u Prištini prihvatio je sporazum koji je odbrana postigla sa Specijalnim tužilaštvom u slučaju Lazara Dejanovića, koji je optužen da je 29. maja prošle godine učestvovao u neredima u Zvečanu.

Sudija je Dejanoviću za delo “Napad na službeno lice” odredio kaznu zatvora u trajanju od osam meseci, u koju će biti uračunato i vreme koje je Dejanović proveo u pritvoru. Za delo “Učešće u masi koja čini krivična dela i huliganstvo” sudija je odredio kaznu zatvora od šest meseci koja može biti zamenjena novčanom kaznom i visini od 10.000 evra.

Odbrana se odrekla prava na žalbu, pa će presuda biti pravosnažna već danas.

Pritvor Dejanoviću se nastavlja do isteka kazne zatvora od osam meseci.

Na početku ročišta Lazar Dejanović je rekao da je primio optužnicu i da razume za šta je optužen, te da nema potrebe da se optužnica čita.

Na pitanje da li je razumeo sporazum koji je odbrana sklopila sa Tužilaštvom rekao je potvrdno, kao i da prihvata krivicu za dela koja mu se stavljaju na teret.

“Mera pritvora neće se prekinuti do kraja izdržavanja kazne i isplate koja je navedena”, rekao je tužilac.

Specijalno tužilaštvo juče je podiglo optužnicu protiv Dejanovića. Kako se navodi u optužnici, njemu se na teret stavljaju krivična dela „Napad na službeno lice“ i „Učešće u masi koja čini krivična dela i huliganstvo“.

Prema navodima optužnice, on je 29. maja prošle godine u blizini objekta Opštine Zvečan, „u saradnji sa ostalim okrivljenima srpske nacionalnosti sa Kosova i Srbije, uz upotrebu nasilja napao i ozbiljno povredio vojnike mirovne misije Kfora kao i pojedine pripadnike Kosovske policije“.

Advokat Ljubomir Pantović pojasnio je juče za Kosovo onlajn da je reč o optužnici nakon sporazuma o priznanju krivice.

Dejanović je uhapšen 19. juna ove godinu na Bistričkom mostu i od tada se nalazi u pritvoru.

Comments

Pročitaj još