• Početna>
  • Vesti>

Fudbalska ekipa “Grad Priština” osvojila turnir u Lapljem Selu, nagrade – lične stvari Novaka Đokovića

Foto: Kim

Dodelom zahvalnica, medalja, pehara i novčanih nagrada, završeno je finale fudbalskog turnira u Lapljem Selu. Ekipa “Grad Priština” je još jednom odnela pobedu. Prisutnim mališanima podeljene su lične stvari Novaka Đokovića koje je koristio na protekloj Olimpijadi.

Finale turnira odigrale su ekipe “Grad Priština” i “Pasjane”. “Grad Priština” je večeras, nakon penala, odnela pobedu, rezultatom 2:1. Ove godine je na ovom turniru učestvovalo 20 ekipa.

Ekipe koje su se nadmetale za treće mesto su “Batuse” i “Perionica Stars”. Ekipa “Perionica Stars” je pobedila nakon bolje izvedenih penalima, odnosno rezultatom 2:1.

Dušan Živić, igrač ekipe “Grad Priština” je naglasio da je ovo peti turnir koji su osvojili na Kosovu, te da zbog toga i nisu iznenađeni pobedom.

“Osvojili smo i turnir u Lapljem Selu, protekao je fenomenalno, kao i ostali na Kosovu i Metohiji. Igram u ekipi “Grad Priština” i ove godine smo osvojili pet od sedam turnira na Kosovu. Iskreno smo očekivali da osojimo svih sedam zato što smo najbolja ekipa, ali ne može uvek sve da se osvoji. Lepo je što se družimo u ovoj teškoj situaciji, u kakvoj smo trenutno na Kosovu, bitno je da i fudbal opstane”, kazao je Živić.

Mi smo na svakom turniru favoriti, istakao je Nenad Ristić, takođe igrač pobedničke ekipe.

“Uvek se od nas očekuje da bar budemo u finalu ali i da osvojimo. Nije prva godina da većinu turnira osvojimo na Kosovu. Tim nam je isti već par godina, ne menjamo ništa i za svaku sezonu se pripremamo isto i isti nam je cilj”, rekao je Ristić.

Pored medalja i pehara uručene su i novčane nagrade za prva tri mesta i to: za osvojeno prvo mesto 1.800 evra, za drugo 1.000, treće 550 i četvrto 250 evra.

“Zadovoljni smo prijavom ekipa, prošle godine ih je bilo više ali je ove bila veća konkurencija pa je i bilo zanimljivije. Takođe, proteklo je bez incidenata”, rekao je jedan od organizatora turnira, Stefan Trajković.

Ekipa “Grad Priština”(Foto Kim)

Đokovićeve lične stvari sa Olimpijade za mališane

Osim nagrada za najbolje ekipe, bili su nagrađeni i najmlađi. Mališanima su na početku turnira podeljene kvitice sa brojevima koje su izvlačene pre finala, a nagrade su bile lične stvari Novaka Đokovića sa Olimpijade u Parizu.

“Ovo što je danas bilo pripremljeno za decu jesu lične stvari Novaka Đokovića sa Olimpijade koje je i poslao sa namerom da budu podeljene na ovom turniru jer je jedan od najvećih na Kosovu. Ovom prilkom je usrećeno oko 50 mališana”, dodaj je Trajković.

Pre finala su utakmicu odigrali i mališani FK Polet Petlići.

Interesovanje publike bilo je veliko za svaku utakmicu, a večeras je pratilo više od 300 posetilaca.

Sponzori turnira su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i PO Prištine, kao i lokalne firme. Turnir je odigran u dvorištu O.Š. Miladin Mitić.

Podsetimo, prošle godine je ekipa “Grad Priština” takođe osvojila turnir u Lapljem Selu.

Mališani koji su nagrađeni ličnim stvarima Novaka Đokovića sa Olimpijade u Parizu (Foto Kim)

Comments

Pročitaj još