• Početna>
  • Vesti>

Priština: Uništena laboratorija za proizvodnju narkotika; Policija nije iznela podatke o osumnjičenima

Foto: Klan Kosova

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja objavio je da je u Prištini uništena laboratorija za proizvodnju kokaina.

Svečlja je naveo da je ova laboratorija 19. koja je otkrivena i uništena u poslednje tri godine.

„Ovoj pojavi smo objavili rat od početka našeg mandata i bili smo beskompromisni u tom pravcu. Tokom ovog perioda, uništeno je 40 kriminalnih grupa koje su se bavile ovom delatnošću i zaplenjeno je preko 2.500 kilograma različitih vrsta droga”, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

Naglasio je da droga ne ugrožava samo živote mladih, već i razara porodice, te da će vlasti nastaviti sa odlučnim merama u borbi protiv ove opasnosti.

„Svim kriminalcima, ma koje boje bili, poručujem da na Kosovu nema prostora za njihove kriminalne aktivnosti. Njihovo mesto je iza rešetaka“, poručio je Dželjalj Svećlja.

U međuvremenu se oglasila i Kosovska policija, sa više podataka. Navode da se u ovoj laboratoriji vršila prerada kako kokaina, tako i heroina.

Naglašavaju da je ova akcija rezultat desetomesečnog istražnog rada, uz primenu posebnih mera.

„Istražitelji Kosovske policije za borbu protiv droge, dana 21.09.2024, oko 21:50 časova, u Prištini su, u podrumu pronašli sumnjivu opojnu supstancu u tečnom stanju u plastičnim posudama, koja je bila u procesu sušenja-očvršćavanja i neodređene supstance, kao i radni alat koji je korišćen za preradu opojnih supstanci“.

Policija sumnja da je ova laboratorija za preradu droge korišćena već neko vreme, te da su potom osumnjičeni, nakon završene prerade, istu pakovali u malim dozama za prodaju u različitim regionima na Kosovu.

Iz policije nisu izneli detalje o osumnjičenim licama, odnosno da li su poznati policiji, kao i podatak o količini materije koja je pronađena.

Comments

Pročitaj još