Kros u Gračanici: Pobednik trčao za malog Tadiju

Foto Kim

Drugi po redu kros pod sloganom „Nije frka, može trka“ okupio je na startu više od sto učesnika. Pobednik u starijoj grupi Sava Đekić odrekao se novčane nagrade zarad lečenja četvorogodišnjeg sugrađanina Tadije Velića.

Gračanički kros je trčan na stazi dugoj 500 metara za mlađu (do 14 godina), odnosno 800 metara za stariju grupu (svi ostali). Cilj je bio kod Opštine Gračanica, a grupe su startovale sa različitih mesta. Mlađi su krenuli od Doma kulture, a stariji od „Voćara“.

Prvo mesto u kategoriji do 14 godina osvojio je Luka Đekić iz Gračanice. U starijoj grupi je pobedio Sava Đekić iz Lapljeg Sela.

Drugo mesto u mlađoj kategoriji osvojio je Jusuf Salijević, a treće Branislav Đekić. Drugo mesto u starijoj grupi pripalo je Damjanu Josifoviću, dok je treći na cilj stigao Strahinja Dimić.

Kros uoči Male Gospojine

„Danas sam trčao za malog Tadiju Velića iz Gračanice“, kazao je Sava Đekić.

Dodao je da se nije posebno pripremao za ovu trku i da svakodnevno trenira, pa mu nije bilo teško da osvoji prvo mesto.

„Doniraću novac (od nagrade, 100 evra za pobedu) Lazaru Veliću iz Gračanice za malog Tadiju“, dodao je.

Luka Đekić je kazao da je očekivao prvo mesto jer se za gračanički kros pripremao.

„Pripremao sam se, nije mi bilo teško da trčim“, rekao je on.

Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić je podsetila da je trka organizovana uoči Male Gospojine koju Opština Gračanica obeležava kao svoj dan.

„Odziv je bio dobar, što me raduje. Smatram da su naši sugrađani prepoznali važnost i značaj održavanja ovakvih sportskih, kulturnih i rekreativnih događaja, koji promovišu sportski i takmičarski duh, zdravlje i prijateljstvo. To je ono što nam u ovim trenucima baš treba“, kazala je ona.

Akcija za pomoć malom Tadiji

Podsetimo, u toku je humanitarna akcija za Tadiju Velića iz Gračanice, kome je pre godinu dana dijagnostikovan karcinom nadbubrežne žlezde u četvrtom stadijumu.

Tadiji je pomoć potrebna jer mu se nakon 14 ciklusa hemoterapije bolest tokom dva meseca vratila u još težem obliku i napala njegovu koštanu srž.

Sredstva se mogu uplatiti na sledeće račune: dinarski – 325-9300705645686-46, devizni: 325-9341703375604-08. Uplata se vrši na ime oca: Lazar Velić, Beograd

Pomoć malom Tadiji se može ostaviti i u Frizerskom salonu „Laki“ u Gračanici, te u Domu kulture „Gračanica“, gde su postavljene kutije za priloge.

Comments

Pročitaj još