• Početna>
  • Vesti>

Nestao meštanin sela Vuča, potraga traje već tri dana

FOTO: Gorska služba spasavanje Kosova

U toku je potraga za Bojanom Miletićem iz sela Vuča kod Leposavića čiji je nestanak prijavljen ranije ove nedelje.

Potraga na teritoriji opštine Leposavić traje već tri dana. Osim Kosovske policije i volontera, uključena je vatrogasna jedinica iz Leposavića, kao i Asocijacija za potragu i spasavanje Kosova.

Potpredsednik ove asocijacije, Miljaim Keljmendi (Milaim Kelmendi), kazao je večeras za KoSSev da se sa svakim danom potrage povećava radijus terena koji se proverava.

„Tokom prvog dana bila je potraga na sto metara, potom je prošireno na 500 metara, pa veći perimetar“, kazao je Keljmendi za KoSSev.

Objašnjava da se pretraga vrši u blizini kuće koja se nalazi u brdskom kraju, te da je reč o teškom terenu za pretragu. Zbog toga je i sama potraga otežana.

Keljmendi dodaje da je pronađen automobil nestale osobe, a u njemu ključevi kako od automobila, tako i kuće. Telefon je, tvrdi, imao sa sobom, ali je ugašen.

U livadi na nekoliko stotina metara od kuće pronašli su još jedan set ključeva koji pripadaju Miletiću, kazao je.

Keljmendi za sada nije mogao da iznese nikakve prognoze završetka potrage, ali ipak navodi da će se provera terena nastaviti i u narednim danima.

„U blizini je reka, postoje i druge lokacija koje treba da se pretražuju“, kazao je.

Precizira da je danas veći broj volontera – 15 meštana sela, dosta pomoglo tokom potrage.

Asocijacija za potragu i spasavanje ujedno koristi termovizijski dron.

Kako prenosi Leposavić portal, Miletić živi sam i lošeg je zdravstvenog stanja, dok je mesto gde je nestao udaljeno od magistralnog puta Leposavić-Severna Mitrovica oko tri kilometra.

Comments

Pročitaj još