• Početna>
  • Vesti>

Natpisi kosovskih ministarstava na objektima srpskih institucija u Severnoj Mitrovici

Foto: Radio Mitrovica sever

Na zgradama srpskih institucija u severnom delu Mitrovice, koje je tokom poslednje akcije na severu Kosova zatvorila Kosovska policija, postavljeni su natpisi kosovskih ministarstava.

U Bošnjačkoj mahali, na objektu gde su se nalazili Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Direkcija Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Kosovskomitrovački okrug i Centar za socijalni rad iz Vučitrna, postavljena su tri natpisa kosovskih institucija, Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, Ministarstva administracije lokalne samouprave i Ministarstva finansija, rada i transfera sa grbom Kosova.

Na zgradi Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica postavljena je metalna tabla sa natpisom Odeljenja za vozačke dozvole kosovskog Ministarstva infrastrukture.

U petak su u akciji kosovske policije, u sve četiri opštine na Severu, zatvoreni objekti u kojima su funkcionisale institucije Republike Srbije i privremeni opštinski organi. Iz objekata su iznešeni dokumentacija i računari. Od tada su blokirani prilazi ovim objektima a na ulazima je kosovska policija.

Comments

Pročitaj još