• Početna>
  • Vesti>

Vučević: Srbija neće dozvoliti nasilje i pogrom nad srpskim narodom na Kosovu

Foto: Tanjug

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević najoštrije je osudio upad pripadnika specijalne jedinice kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu Kosova i zatražio hitnu i najoštriju reakciju međunarodne zajednice.

Vučević je, u saopštenju, istakao da možda danas ne bismo gledali slike ovog užasnog nasilja da je sve vreme, od kada režim Aljbina Kurtija ide na Srbe dugim cevima, bilo drugačijih reakcija osim prećutkivanja i ignorisanja nasilja i kriminalizacije severa Kosova.

On je naglasio da je očigledno da je Kurti krenuo u ostvarenje svog plana, a to je da protera i ugasi sve što je srpsko, pa tako i srpske institucije na Kosovu.

“Indikativno je da je svoj poslednji obračun sa Srbima Aljbin Kurti naredio odmah nakon završetka dvodnevne posete Srbiji predsednika Francuske Emanuela Makrona”, podvukao je.

Vučević je istakao da je Srbija jasno poslala poruku da se čvrsto zalaže za mir i stabilnost u regionu, ali da neće dozvoliti nasilje i pogrom nad njenim narodom.

“Za esklalaciju nasilja na Kosovu i Metohiji kriva je isključivo jedna strana – režim Aljbina Kurtija i to je danas ponovo pokazao. Srbi žive pod njegovim terorom i to pod hitno mora da se prekine”, poručio je premijer Srbije.

Comments

Pročitaj još