• Početna>
  • Vesti>

Kosovsko MSP: Beograd dao dozvolu za preuzimanje tela Fatona Hajrizija

Foto: MSP Kosova i dijaspore

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore saopštilo je da je Okružno tužilaštvo u Beogradu dalo dozvolu za preuzimanje tela kosovskog državljanina Fatona Hajrizija koji je ubijen u Loznici 19. jula.

Navode da Adrijanit Koci, advokat porodice Hajrizi, uz pomoć šefa Kancelarije za vezu sa Beogradom, Jetišom Jašarijem, obavlja neophodne procedure kako bi se telo transportovalo.

„Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore obaveštava javno mnjenje da je danas Okružno tužilaštvo u Beogradu dalo dozvolu za preuzimanje tela kosovskog državljanina, prijavljenog kao ubijenog u Loznici u Srbiji. Advokat porodice Hajrizi, Arijanit Koci, uz podršku Kancelarije za vezu Kosova u Srbiji, ambasador Jašari, sprovode procedure za izvlačenje mrtvog građanina Kosova iz mrtvačnice u Loznici da bi se prevezlo na Kosovo.  Obaveštavaćemo vas o daljim medicinsko-pravnim procedurama za identifikaciju i verifikaciju mrtvog tela građanina Kosova, od institucija Republike Kosovo“, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Dodaju da će obavestiti javnost o daljim procedurama u vezi sa  identifikacijom.

Ipak, neposredno pre oglašavanja kosovske vlade, prištinska Koha izvestila je, pozivajući se na svoje izvore, da je potvrđeno da je osoba koja je ubijena sredinom jula u Loznici Faton Hajrizi i to analizom uzorka uzetog od njegove majke.

Podsetimo, Hajrizi je ubijen 19. juna u Loznici nakon što je usmrtio jednog, a ranio drugog policijskog službenika, te potom pobegao sa lica mesta. Ubijen je od strane pripadnika MUP-a Srbije nakon kraće potrage.

Ova osoba, inače osuđenik na Kosovu za ubistvo ruskog vojnika, pljačku i ranjavanje policajaca, početkom jula je pobegla iz zatvora u Smrekovnici. Hajrizi je inače iz zatvora bežao devet puta.

Comments

Pročitaj još