• Početna>
  • Vesti>

Nasilje u porodici tužilaštvo prekvalifikovalo u teško ubistvo

Foto: OTP

Tužilaštvo u Prištini izdalo je naredbu za obdukciju preminule, a delo u vezi sa slučajem „porodičnog nasilja u Gračanici“ Odeljenje za teška krivična dela prekvalifikovalo je u teško ubistvo.

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je 31. jula 2024. godine tužilac-staratelj obavešten od strane policije o slučaju nasilje u porodici u Gračanici, navodi se u saopštenju ove institucije koje je dostavljeno medijima.

Predmet je najpre zaveden kao nasilje u porodici i teška telesna povreda, a Osnovno tužilaštvo je donelo rešenje o zadržavanju osumnjičenog u trajanju od 48 sati.

U vreme kada mu je izrečena ova mera, žrtva je preminula, pa je predmet prosleđen na postupanje Odeljenju za teška krivična dela ovog tužilaštva i prekvalifikovan u teško ubistvo, navodi se u saopštenju Osnovnog tužilaštva u Prištini.

„U punoj koordinaciji sa policijom i nadležnim jedinicama, u ovom slučaju se preduzimaju istražne radnje“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, rano jutros je M.Ž. iz Donje Gušterice (opština Gračanica) preminula od posledica teških povreda koje je zadobila od strane svog muža u sredu 31. jula 2024. godine.

Comments

Pročitaj još