Rakić uručio prve ugovore o radu

Gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić uručio je danas soko osamdeset ugovora o stupanju u radni odnos na neodređeno vreme.
Ovo je prvi krug dodele rešenja za 168 raspisanih radnih mesta u prosveti i zdravstvu a sledeće nedelje se očekuje otvaranje konkursa za još 60 radnih mesta.
On je zahvalio budućim saradnicima na poverenju i strpljenju i poželeo im puno uspeha u radu.
„Ovo je poseban trenutak kada je meni, kao gradonačelniku i celom mom timu zaista čast baviti se rešavanjem problema naših građana. Ovo su prvi ugovori, između 70 i 80 njiha, i narednih dana, kako nam komisija bude dostavljala rezultate, pozivaćemo ljude u grupama i nastaviti sa uručivanjem rešenja“, rekao je Rakić i posebno podvukao da se radsi o ugovorima na neodređeno vreme.
I u narednom periodu, prioritet opštine će, kako kaže Rakić biti zapođšljavanja pre svega mladih ljudi sa teritorije mitrovačke opštine.
Novozaposleni su prezadovoljni.

Dubravka Bogićević dobila je posao administrativnog radnika u zdravstvu i kaže da joj to znači mnogo.
“Ovo je za mene jedan od najsrećnijih dana u životu, posle dugo čekanja na posao došao je i taj dan da se ostavrim i na profesionalnom planu,”- istakla je ona.
Nikola Antić radiće u prosveti, takođe kao administrativni radnik. Kaže da mu posao znači egsistenciju pre svega i napominje da do sada nisu radili ni on ni njegova supruga.
“Zahvaljujem se gospodinu Rakiću, drugi su obećavali ništa nisu uradili,”- istako je Antić.
Uroš Perić zahvalio se gradskim vlastima, kaže da je među onima koji su na posao jako dugo čekali.

Comments

Pročitaj još