Izabrana najlepša dvorišta u opštini Leposavić

Foto: TV Most

Za najbolje učesnike akcije „Biramo najlepše dvorište, terasu, krug preduzeća“ , danas je u skupštinskoj sali Opštine Leposavić upriličen prijem i dodela nagrada. Organizator i pokrovitelj akcije je Opština Leposavić.

Birano je najlepše uređeno dvorište, prostor oko stambenih zgrada, krug preduzeća, terasa, najlepši detalj, a u znak priznanja za ostvarene rezultate Opština Leposavić je i ove godine opredelila simbolična finansijska sredstva  za nagrade i zahvalnice učesnicima akcije.

Nagrađeni učresnici zahvalili su se nadležnima Opštine Leposavić i istakli da im znače ovakve akcije u okvru kojih se prepoznaje njihov trud i kreativnost.

“Treba dosta truda i ljubavi da bi se uredilo dvorište, a iskreno treba i novca. Nagrada znači mnogo, da se vidi taj rad i trud”, rekao je za TV Most Zvonko Vukićević, dobitnik prve nagrade za najlepse uređeno dvoriste u ruralnoj sredini.

Branki Antonijević, dobitnici treće nagrade za najlepše dvorište u urbanoj sredini ovo je treće učešće u akciji biramo najepše dvorište.

“Meni je ovo treći put da sam nagrađena. Sav svoj trud, ljubav i rad ulažem u dvorište i to za mene predstavlja opuštanje, jednu razonodu, uživam u tome što radim”, rekla je Antonijević.

“Uvek kad uđem u dvorište meni je drago, ja to radim prvo zbog sebe, volim da mi je lepo i uredno, ali i drugi da vide. Volim da dobijem i nagradu, mnogo je lepo i mnogo znači”, kaže Marijana Petronijević, dobitnica  prve nagrade za najlepše uređeno dvorište u  urbanoj  sredini.

Predsednik Opštine Leposavić Zoran Todić čestitao je najboljim učesnicima na osvojenim nagradama istakavši da su oni primer i podstrek svojim sugrađanima da se vrednim radom, trudom i kreativnošću kroz uređenje životnog prostora može očuvati životna sredina.

“Mi smo otvoreni za svaku dobru inicijativu koja utiče na poboljšanje uslova života, jednostavno tu smo da radimo u interesu našeg naroda, to je naša obaveza. Mi smo i ove godine organizovali ovu akciju i pored svih nedaća i problema sa kojima se suočavamo, jednostavno mi moramo da živimo i da ovog puta pričamo o zaštiti životne sredine, poseban akcenat stavljamo na zaštitu životne sredine i prostora gde živimo”, rekao je Todić.

Akcija biramo najlepše dvorište, terasu, krug preduzeća ove godine održana je po 18 put.

“Opština Leposavić ne organizuje samo ovu akciju nego i mnoge druge akcije. Imamo mnoge druge aktivnosti, a sve u cilju očuvanja i zaštite životne sredine”, rekla je Zorica Timotijević, inspektor za zaštitu životne sredine.

Ovogodišnju akciju obeležilo je veliko interesovanje, prijavljen je rekordan broj kandidata.

Comments

Pročitaj još