• Početna>
  • Vesti>

Rakić sa predstavnicima nevećinskih zajednica o zajedničkim problemima i predstojećim projektima

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić održao je sastanak sa poslanicima kosovske skupštine iz redova nevećinskih zajednica Dudom Balje, Fadiljom Gašijem, Ademom Hodža, Bekimom Arifijem i Enisom Kerevanom, na kojem je dogovoreno da prioritetni projekti Ministarstva za zajednice budu sprovedeni.

Rakić je istakao da ministarstvo koristi sve svoje resurse da pomogne nevećinskim zajednicama, ali da nažalost oni nisu dovoljni, jer postoji mnogo problema sa kojima se suočavaju.

”Za mene su svi narodi na Kosovu podjednako važni i obzirom da znam sa kakvim se sve poteškoćama suočavate, mogu da vam kažem da u instituciji koju vodim imate iskrenog partnera u rešavanju nekih od tih problema. Žalosno je što se smatra da je Ministarstvo za zajednice i povratak jedina instanca, kada je pomoć nevećinskim narodima u pitanju. Mi hoćemo da pomognemo i danas vam kažem da će ta pomoć biti usmerena na najprioritenije projekte” rekao je Rakić.

Ministar je poslanicima preneo da će zajedno tražiti podršku drugih institucija, kako bi sve ono što ministarstvo ne može da reši i pomogne bilo pomognuto i rešavano od strane ostalih nadležnih ministarstava.

”Nećemo imati lak posao u svemu tome ali ćemo biti uporni da status i životni standard našeg naroda podignemo na jedan viši nivo, jer smo se na to obavezali” poručio je Rakić.

Predstavnici nevećinskih naroda su se zahvalili na prilici da razgovaraju o problemima, koji su kako su istakli, različite ali i zajedničke prirode i kazali da će se uz dogovor i intenzivniju saradnju rešavati.

Sastanku su prisustvovali predstavnica bošnjačke zajednice Duda Balje, romske Fadilj Gaši, goranske Adem Hodža, aškalijske Bekim Arifi i turske Enis Kerevan.

Comments

Pročitaj još