• Početna>
  • Vesti>

“Srpski zid plača” biće postavljen ispred amabasade SAD-a

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji je u otvorenom pismu američkom ambasadoru, Kajlu Skotu, najavilo je da će “Srpski zid plača” postaviti ispred ambasade SAD-a u Beogradu.

Kako se navodi, Udruženje je prinuđeno na to, jer “Amerika štiti komandante terorističke OVK”.

“Pošto je Amerika zahtevala da se srpski generali vojske i policije isporuče Haškom tribunalu zbog navodnih zločina nad Albancima, porodice srpskih žrtava zahtevaju od Amerike, NATO-a, KFOR-a, UNMIK-a i EULEKS-a da uhapse komandante terorističke OVK i isporuče Haškom tribunalu i Specijalnom sudu za ratne zločine OVK nad Srbima”, navodi se u pismu.

Dalje se dodaje da će porodice žrtava zbog pravde za srpske žrtve postaviti “Srpski zid plača” ispred američke ambasade i danonoćno će u šatorima biti ispred ambasade sa jednim jedinim zahtevom, a to je da Amerika, KFOR, NATO, UNMIK i EULEKS odmah uhapsi Ramuša Haradinaja i ostale komandante terorističke OVK.

“Američko – Haški tribunal je jedino ignorisao srpske žrtve dok albanske zločince štiti i omogućava im mesta premijera, predsednika, ministara u tzv. Republici Kosovo i time im daje državni imunitet ciljano da bi izbegli odgovornost zbog zločina nad Srbima, Romima…”, zaključuje se u otvorenom pismu.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još