• Početna>
  • Vesti>

Policija: Priveden pa pušten J. Đ. iz Zvečana zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti; učesnici događaja: Prekomerna upotreba sile

Foto: Kosovska policija

Jedno lice privedeno je, a potom odmah i pušteno sinoć u Sutjeskoj ulici zbog sprečavanja policijskih službenika u obavljanju dužnosti i oglušavanja o zahtev policajaca da se udalji sa lica mesta.

Kako je za Radio Mitrovica sever izjavio zamenik direktora Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, u Sutjeskoj ulici je došlo do saobraćajnog incidenta povodom kojeg je policija izašla na lice mesta.

Prema njegovim rečima, muškarac J.Đ. iz Zvečana, u alkoholisanom stanju je prišao i počeo da vređa policijske službenike koji su mu naložili da se udalji što on nije učinio.

Prema Eljšanijevim rečima, lice nije postupilo po nalogu policajaca, nastavilo je da ih vređa i da ih sprečava u obavljanju dužnosti, zbog čega mu je izrečena novčana kazna.

Učesnici događaja drugačije o incidentu

Na društvenim mrežama se pojavio fragmentarni snimak rasprave J. Đ. sa policajcima, kao i snimci na kojima se vide povrede koje su J. Đ. navodno nanete tokom privođenja.

Prema svedočenjima učesnika ovog incidenta koji su objavljeni na Fejsbuk profilu lidera Srpske demokratije Aleksandra Arsenijevića, , jedan poicajac je repetirao pištolj, a korišćen je i suzavac.

Prema navodima ljudi koji su učestvovali u ovom događaju, namera svih prolaznika koji su se uključili u događaj, bila je da pomognu u komunikaciji jer policajci nisu govorili srpskim jezikom, a čovek uključen u saobraćajnu nezgodu nije znao albanski.

Smatraju da su policajci prema J.Đ. upotrebili prekomernu silu, te da bi PIK o svemu trebalo da pokrene istragu.

Comments

Pročitaj još