• Početna>
  • Vesti>

Konkurs za dodelu pesničke nagrade “Milo Bošković” otvoren do 5.novembra

Foto: Fejsbuk

JU Centar za kulturu Kolašin i Narodna biblioteka „Ljubo Anđelić“ raspisuju peti Konkurs za dodelu pesničke nagrade “Milo Bošković”. Konkurs je otvoren do 5.novembra 2024. Konkurs je otvoren do 05. novembra 2024. Žiri će odabrati najbolje pesme i dodeliti tri nagrade u iznosu od 500, 300 i 200 eura.

Pravo učešća na konkursu imaju pesnikinje i pesnici iz Crne Gore i regiona, starosti do 37 godina. Svaki autor može poslati jednu neobjavljenu pesmu. Pesma potpisana šifrom i razrešenje šifre šalju se u elektronskoj formi na e-mail adresu bibliotekakolasin@gmail.com

Prijavljivanjem za nagradu na konkursu, autori pesama automatski ustupaju autorsko pravo JU “Centar za kulturu Kolašin”, da odabrane pesme objave u Zborniku pesama sa petog konkursa za pesničku nagradu “Milo Bošković”

Kandidati na ovom konkursu pesme šalju u formatu na računaru u dva Word dokumenta.

▪️Prvi dokument sačuvajte pod naslovom pjesme sa kojom konkurišete. Ovaj dokument treba da sadrži  naslov peesme i pesmu. Na kraju  dokumenta navesti šifru pod kojom se kandidat prijavljuje.

▪️Drugi dokument treba sačuvati pod šifrom pod kojom se prijavljuje. U ovom dokumentu se šalje ime i prezime, godina rođenja, adresa, kontakt telefon, e-mail adresa, i još jednom šifra pod kojom se prijavljujekandidat i kratka biografija.

Comments

Pročitaj još