• Početna>
  • Vesti>

Rode: CEFTA je deblokirana, UNMIK više neće predstavljati Kosovo

Foto: Iks (Jorn Rode)

Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je na društvenoj mreži Iks da je CEFTA deblokirana kao i da UNMIK više neće predstavljati Kosovo u toj organizaciji, uz ocenu da je to veoma dobra vest.

“Zaista dobra vest za Kosovo i ceo region: CEFTA je deblokirana i od sada će Kosovo predstavljati njeni zvaničnici, kako treba, a ne UNMIK. Veliki korak napred za ravnopravnu zastupljenost i učešće u ovom regionalnom telu” napisao je Rode na Iksu.

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok je ranije danas poručila da su kroz Berlinski proces bili u mogućnosti, kako je navela, da razreše čvor u CEFTA sporazumu o slobodnoj trgovini.

Ona je takođe na društvenoj mreži Iks objasnila da se time otvorio put za konkretna poboljšanja koja će uticati na lokalno stanovništvo.

„Zapadni Balkan se približava. U Berlinskom procesu bili smo u mogućnosti da radimo zajedno da razrešimo čvor u Cefta sporazumu o slobodnoj trgovini. Time otvaramo put za konkretna poboljšanja za lokalno stanovništvo. I ojačavamo našu zajedničku Evropu“ napisala je Berbok.

Comments

Pročitaj još