• Početna>
  • Vesti>

Počela Dečija nedelja: PU “Danica Jaramaz” pripremila niz aktivnosti

Foto: Radio Mitrovica sever

Predškolska ustanova “Danica Jaramaz” je početak Dečije nedelje obeležila aktivnostima svih jaslenih i vaspitnih grupa.

Dečija nedelja ove godine se obeležava pod sloganom “Ja sam dete imam plan: Ljubav i tolerancija svaki dan”.

Mališani su uz likovne i muzičke aktivnosti sa motivima ljubavi i tolerancije, učili kako da vole, praštaju, budu humani i tolerantni.

U objektu PU “Danica Jarmaz” u Bošnjačkoj mahali, mališani su najpre uz vaspitačice Milenu Kordić i Mirjanu Simić crtali, bojili i uz ostale likovne aktivnosti učili o toleranciji, međusobnom uvažavanju i poštovanju.

Nešto kasnije u centralnom objektu PU, deca su uz muziku i igru prikazala svoje umeće i zajedno sa vaspitačicama pokazali koliko je važno biti tolerantan, kulturan i saosećajan.

Pedagogica ove predškolske ustanove Ivana Todorović kaže da je svaki dan u ovoj ustanovi posvećen deci ali da je početak Dečije nedelje poseban jer je prilika da razmišljamo o detinjstvu i o onome šta ono donosi.

„Naravno, svaki dan je dečiji dan i mi u vrtiću smo posvećeni deci, ali ipak ove dečije nedelje, prve nedelje oktobra, stavlja se akcenat na decu, pod određenim sloganom“ rekla je Todorović i najavila održavanje pozorišne predstave.

„Sutra imamo pozorišnu predstavu „Cipelice vaspitačice“ gde dolaze glumci iz Leskovca. Oni će za vaspitne grupe organizovati predstavu, koja će biti u prvoj radnoj godini. Hteli smo da deci priredimo nešto novo a takođe, tu su i razne radionice“ rekla je Todorović.

Todorović je kazala da su nedavno tri grupe predškolaca zajedno sa svojim roditeljima organizovali kupoprodajnu akciju humanitarnog karaktera i dodala da će sav novac biti doniran crkvi Sv. Save u južnom delu grada.

„Na taj način kod dece podstičemo taj osećaj da pomažemo drugima, da širimo ljubav i da znamo da delimo“ rekla je Todorović.

Dečija nedelja je počela danas i trajaće do 13. oktobra a ova predškolska ustanova je tim povodom pripremila niz aktivnosti.

U PU „Danica Jaramaz“ sutra će biti odigrana pozorišna predstava „Cipelice vaspitačice“ u izvođenju glumaca iz Leskovca.

Comments

Pročitaj još