• Početna>
  • Vesti>

Dodeljene novinarske nagrade “Vladimir Vlada Ćosić”

Foto: M Novine

M novine su po treći put dodelile novinarske nagrade “Vladimir Vlada Ćosić”. U sećanje na osnivača M novina i zasigurno novinara koji je ostavio značajan trag u domaćem novinarstvu, nagrade se dodeljuju za reportažu, putem prethodno sprovedenog konkursa, prenose M novine.

Redakcija M novina i Odbor za dodelu nagrade za novinarsku reportažu „Vladimir Vlada Ćosić“ odlučili su da treća nagrada pripadne Dimitriju Radiću, novinaru Radio Goraždevca, za reportažu „Težak život preostalih Srba u selima Sredačke Župe na obroncima Šar planine“ koja je objavljena 10. decembra 2023. godine na internet portalu Radio Goraždevca.

Drugu nagradu primila je Jelena Matijević za reportažu „U Buinji nema žive duše sem Milana“ koja je objavljena 3. avgusta 2024. godine u dnevnom listu „Večernje novosti“.

A prva nagrada jednoglasnom odlukom žirija je otišla u Ivana Miljkovića, za reportažu „Kostadince, selo utuljene radosti i praznih avlija sa najlepšim pogledom na slobodu“ koja je objavljena 26. februara 2024. godine na portalu riznica.net.

Nagrade se sastoje od povelje i novčanog iznosa a dodeljene su danas u hotelu Srem u Sremskoj Mitrovici.

Comments

Pročitaj još