• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Važni zakoni ove jeseni pred parlamentom, pre svega propisi u vezi sa KiM

Foto: Tanjug

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će ove jeseni pred parlamentom naći važni zakoni, pre svega propisi koji se odnose na Kosovo i Metohiju i na budžet za 2025. godinu.

“Mnogo posla do Nove godine. Svakako, ono što je izuzetno važno je set zakona koji treba da reflektuje sve one mere prema Kosovu i Metohiji, odnosno mere dodatne podrške našim narodu na KiM, koje je inicirao predsednik Aleksandar Vučić”, rekla je predsednica parlamenta za RTS.

Istakla je da će ti zakoni, čim ih potvrdi parlament i time da „zeleno svetlo“ Vladi Srbije za sprovođenje mera, direktno uticati na život Srba na KiM i kroz veća finansijska izdvajanja i veću pravnu sigurnost.

Prema njenim rečima, drugi važan deo rada odnosi se na budžet za 2025. godinu, koji treba da obezbedi da prosečna plata do 2025. godine bude 1.000 evra i da imamo i dalje kapitalne investicije u zemlji.

“Da do 2027. godine BDP bude, ukoliko budemo vredni, 100 milijardi evra u jednoj godini. A da podsetim da je 2012. godine bio 32 milijarde evra. Toliko se Srbija promenila”, istakla je Brnabić.

Comments

Pročitaj još