• Početna>
  • Vesti>

Medicinski fakultet: Uručeni indeksi novoj generaciji studenata

Foto: Instagram (@mfpr_official)

Na Medicinskom fakultetu u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas su uručeni indeksi novoj generaciji studenata pred početak nove akademske godine.

Dekanica medicinskog fakulteta, prof.dr Tatjana Novaković sa saradnicima, poželela im je dobrodošlicu u prepunom amfiteatru i podelila indekse budućim studentima integrisanih akademskih studija medicine, integrisanih akademskih studija stomatologije, osnovnih akademskih studijazdravstvene nege, osnovnih strukovnih studija za medicinske sestre-tehničare, osnovnih strukovnih studija za fizioterapeute i osnovnih strukovnih studija za zubne tehničare-protetičare.

„Želim vam da studiranjem još više oplemenite svoju ličnost, budete svestrani i jednostavno odete svuda i predstavite se sa ponosom,kao studenti našeg fakulteta“, rekla je Novaković.

Medicinski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici je ove godine ponovo upisao maksimalan broj studenata koji će biti na budžetu, kao i jedan broj samofinansirajućih studenata. U trecem upisnom roku pored Fakulteta umetnosti, Medicinski fakultet nije imao slobodnih mesta na studijskim programima Opšta medicina i Stomatologija, za koje tradicionalno vlada najveće interesovanje.

Comments

Pročitaj još