Vučić odlikovao stalnog predstavnika UAE pri UN

Foto: Instagram (buducnostsrbijeav)

Predsednik Aleksandar Vučić dodelio je danas u Njujorku Orden srpske zastave drugog stepena Muhamedu Isi Abušahabu, izvanrednom i opunomoćenom ambasadoru, stalnom predstavniku Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN.

Ukazom predsednika Vučića, stalni predstavnik UAE pri UN, odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Ambasador UAE pri UN je, kroz svoju posvećenost i rad, značajno doprineo izgradnji novih mostova između naših kultura i naroda, što je od suštinske važnosti i za uticaj i pozicioniranje srpske diplomatije u regionu i na globalnoj sceni. Ovo odlikovanje je istovremeno i priznanje za uspehe koje je postigao, ali i podsticaj za još bliskije kontakte i zajedničke diplomatske inicijative u budućnosti.

Ujedinjeni Arapski Emirati su uvek bili tu za Srbiju, čak i u najtežim trenucima. Tokom mnogih globalnih kriza i izazova, od pandemije KOVID 19 do danas, UAE su pokazivale nesebičnu solidarnost sa našim zemljom, a Srbija pamti svaki gest, svaku akciju i svaku reč podrške koju su nam UAE pružile kada je to bilo potrebno”, napisao je Vučić na instagram profilu @buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić je prethodno u Njujorku dodelio Orden srpske zastave prvog stepena i stalnom predstavniku Ruske Federacije pri UN Vasiliju Nebenzji, dvema zamenicama stalnog predstavnika Ruske Federacije u UN, kao i stalnoj predstavnici Mađarske pri UN Žužani Horvat.

Comments

Pročitaj još