• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Doći će dan kada će sve odluke nelegitimnih odbornika biti poništene

Nekadašnja zgrada Vatrogasne stanice, u kojoj je bio smešten kosovsko-mitrovički okrug, i više drugih srpskih službi, uključujući i Kancelariju za KiM, zvanično je predata MUP-u Kosova na raspolaganje u trajanju od 99 godina.

Tim povodom, danas se oglasila i Srpska lista.

“Represija Kurtijevog režima, pravno i institucionalno nasilje i pored poziva međunarodnih predstavnika da se sa jednostranim, eskalatornim i nekoordinisanim akcijama prestanu se nastavlja odlukom da se uzurpirana zgrada u kojoj su usluge građanima pružali Kancelarija za Kosovo i Metohiju, PIO fond, Centar za socijalni rad i Kosovsko-Mitrovački upravni okrug da Kurtijevoj monoetničkoj policiji” stoji u saopštenju.

Iz Srpske liste podsećaju da je ovakvu odluku doneo organ lokalne samouprave koji ne uživa podršku većinskog stanovništva.

“Odluku da se oteta imovina bez ikakvog pravnog ili drugog osnova pokloni Svećlinim pulenima doneli su nelegalni i nelegitimni albanski odbornici koji nemaju nikakav legitimitet niti podršku građana severne Kosovske Mitrovice. Ova odluka je doneta danas, iako su uzurpatori nelegalno, bez ikakvog osnova to dodelili raznim kosovskim organima skoro mesec dana ranije”.

Iz Srpske liste ocenjuju da odluke nisu na korist građana i da će kao takve, kad tad biti poništene.

“Imajući u vidu sve nelegalne odluke koje su donete protiv interesa građana u opštinama na severu od strane nelegalnih i nelegitimnih odbornika, treba jasno reći da će doći dan kada će sve one biti poništene i stanje vraćeno u pređašnje stanje. Politika sile, represije i otimačine će kad tad biti poražena snagom pravde i istine. Međunarodni predstavnici moraju osuditi današnju ekslatornu odluku čija je jedina svrha da se Srbima nanese šteta, imajući u vidu da desetine hiljada građana zbog ove uzurpacije neće moći da dobiju svoje usluge” navedeno je na kraju saopštenja.

Comments

Pročitaj još