• Početna>
  • Vesti>

Lučić: Dodeljivanje treće licence omogućilo bi proširenje usluga na čitavoj teritoriji Kosova

Foto: Radio Mitrovica sever

Telekom Srbija najavio je veliku diplomatsku aktivnost na Kosovu. Direktor kompanije Vladimir Lučić najavljuje razgovore za dodeljivanje treće licence koja bi omogućila proširenje usluga na čitavu teritoriju Kosova, prenosi RTS.

Vladimir Lučić navodi da je Telekom doživeo najveći udar prošle godine u avgustu zbog pokušaja gašenja kompanije iz privrednog registra.

Međutim, posle odbrane krenulo se u razgovore za dodelu treće licence koja bi omogućila proširenje usluga na čitavu terirotiju Kosova.

“S jedne strane omogućila bi proširenje usluga na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije, a s druge poboljšao bi se kvalitet mobilne usluge u predelima gde žive Srbi”, navodi Lučić i objašnjava da postoji limitiranost u broju repetitora i u srpskom delu za usluge mobilne telefonije, dok je za kablovske usluge situacija mnogo bolja i broji usluge u 30.000 domaćinstava.

Lučić navodi da je prištinska administracija krenula samoinicijativno u podelu frekventnog spektra sa 5G i 4G mreže sa ciljem da se ona podeli na samo dva prištinska operatera.

“Podela je do kraja oktobra i to nama stvara idealan prostor i priliku pošto smo se prijavili da dobijemo trećinu od ta dva spektra, čime bismo automatski dobili licencu za 5G i 4G mrežu”, istakao je direktor Telekoma.

Vladimir Lučić je u Vašingtonu razgovarao sa predstavnicima Stejt departmenta i finansijskih institucija i predstavio im probleme sa kojima se suočava Telekom u poslovanju na Kosovu.

“Ohrabrilo me je potpuno razumevanje da ophođenje prema našoj kompaniji nije dobro, deluje mi da ćemo kao i ranije imati njihovu podršku”, istakao je Lučić. 

Comments

Pročitaj još