Radić: Uvukli su me u kuću, vezali i tukli

Foto: TV Most

Srbin Dejan Radić iz Starog Grackog u opštini Lipljan, pretučen je i opljačkan protekle noći, u svojoj kući. Kaže, napala su ga trojica muškaraca koji su govorili na albanskom jeziku.

Prema njegovim rečima lavež psa ga je upozorio na dolazak nepoznatih ljudi. Izašao je ispred kuće i video tri osobe sa drvenim palicama.

„Krenuli su na mene, bacili me dole i udarali. Posle su me uvukli u kuću, vezali me sa kanapom i uzeli mi sve pare, 2.200 evra to što sam imao. Posle, kada su uzeli pare, ostavili su me tako i pobegli“, priča kroz suze Radić.

Nakon što je zbrinut u KBC u Gračanici, Radić je upućen u Kosovsku Mitrovicu na dalju dijagnostiku.

„Urađen je CT glave zbog povreda koje je zadobio, kontuzivnih povreda glave, hematoma, oteklina usana,  nosa, čela… Pacijent je zadržan kod nas na dalje praćenje što je on izričito odbijao zbog porodičnih problema koje ima kući. Insistirao je da se vrati u Gračanicu. CT nalaz će biti kasnije dostupan i očitan da se vidi da li se radi o nekim težim povredama mimo ovih koje su lekari evidentirali“, rekao je dr Blažo Turković,  dežurni hirurg u KBC Kosovska Mitrovica.

Radić je na prijemu bio jako uznemiren, preplašen sa vidnim povredama u vidu oteklina i poglavine, i čela, lica, nosa i usana, tipično za kontuzione povrede glave.

Prema rečima dežurnog hirurga , i ako je zbog težine povreda da Dejan Radić ostane u bolnici na dalje posmatranje i lečenje, on je na svoj zahtev pušten kući.

Comments

Pročitaj još