• Početna>
  • Vesti>

Akcija SDP-a na glavnom ibarskom mostu o Kurtijevom „putu“

Foto: Radip Kontakt Plus

Socijaldemokratska partija Kosova (SDP) izvela je danas „simboličnu akciju“ kod glavnog ibarskog mosta u Mitrovici, gde su postavili pano na kom je prikazan tzv. „Kurtijev put“ koji, kako tvrde, vodi u dva smera – do „izolacije Kosova“ i „autonomije za sever“.

Na panou, postavljenom sa južne strane mosta, prikazani su koraci koje je u prethodnom periodu preduzela kosovska vlada: pokušaj otvaranja ibarskog mosta, zatvaranje „paralelnih“ struktura na severu, odluka o dinaru, kao i zatvaranje navedenih struktura u Dragašu, Prizrenu, Suvoj Reci i Orahovcu.

Takođe se spominju i pozivi predstavnicima sa severa na saslušanja u policiji, odluka Skupštine opštine Severna Mitrovica o otvaranju mosta, izlazak Srba iz kosovskih institucija, kazne za „ilegalne“ registarske tablice, zabrana održavanja srpskih izbora i referenduma, kao i slanje specijalnih jedinica na sever.

Akciji je, pored aktivista SDP-a, prisustvovao i predsednik stranke, Dardan Moljićaj, kao i brojni mediji, većinom sa albanskog govornog područja.

Događaj je nadgledao veći broj pripadnika Kosovske policije.

Comments

Pročitaj još