• Početna>
  • Vesti>

Lajčak: Žao mi je što se danas u trilateralnom formatu nismo pozabavili najhitnijim pitanjima

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je nakon odvojenih sastanka sa glavnim pregovaračima u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, izrazio žaljenje što najhitnija pitanja iz dijaloga nisu rešena danas i dodao da će se razgovori nastaviti u narednim nedeljama.

„Ugostio sam danas dva glavna pregovarača Kosova i Srbije i njihove delegacije na odvojenim sastancima u Briselu. Žao mi je što se danas u trilateralnom formatu nismo pozabavili najhitnijim pitanjima. Ostajem na raspolaganju stranama i nastavićemo u narednim nedeljama“, naveo je Lajčak na društvenoj mreži Iks.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je posle današnjeg razgovora sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčekom da je predstavio mere koje je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koje podrazumevaju oživljavanja dijaloga i zaštitu Srba na KiM.

On je istakao i da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi odbio trilateralni sastanak, jer , kako je naveo, nije hteo da razgovara o Zajednici srpskih opština.

Comments

Pročitaj još