Arsić: Pantić se bez osnova sumnjiči za krađu stoke

Foto: Kim

Advokat Vasilije Arsić, branilac Tomislava Pantića iz Istoka, uhapšenog juče po nalogu specijalnog tužioca,izjavio je da je tužilac zatražio određivanje mere zatvorskog pritvora, a svoj zahtev je obrazložio time da je, navodno, osumnjičeni Tomislav Pantić učestvovao u krađi žive stoke u selu Crnce tokom ratnih zbivanja 1999. godine.

Pantić se sumnjiči da je učestvovao u navodnoj krađi više do 200 grla stoke.

„Drugog osumnjičenog nema. Ono što je izneo tužilac je bez osnova, nijedan svedok nije pomenut. Postoji samo jedna situacija, da je on učestvovao u nekom događaju za koji nema ni opisa, ni datuma, ni konkretnih radnji osumnjičenog“, rekao je advokat Arsić.

Čeka se oduka suda

Odbrana je predložila meru kućnog pritvora sa garancijom od 15 hiljada evra.

„Čekamo šta će sud odlučiti. Po mom mišljenju, trebao bi da bude objektivan. Videćemo, praksa je nešto drugačije. On se sumnjiči za ratni zločin. Da li je to ratni zločin – dokazaćemo tokom postupka da nije“, kazao je Arsić.

Pantić je, ističe njegov branilac, u vrlo teškom stanju.

„On je noćas tri puta bio na pregledu. Primio je dve injekcije za snižavanje pritiska. Sve te razloge sam naveo sudiji kao osnov da bude blaža mera. Tužilac je baš bio rigorozan u svojim zahtevima. Nije hteo da sasluša odbranu, da se sagleda i humana strana postupka, a ne samo formalno – pravna. Ja sam izneo svoj stav, čekam odluku suda“, zaključio je advokat Arsić.

Njemu će odluka suda o eventualnom određivanju mere kućnog pritvora biti naknadno javljena.

Comments

Pročitaj još