• Početna>
  • Vesti>

Leposavić: Jedinica za privredni kriminal iz Prištine uz asistenciju Kosovske policije iz trezora NBS zaplenila preostale dinare, dokumentaciju i opremu

Foto: Radio Mitrovica sever

Iz prostorija ekspoziture Narodne banke Srbije – grupa za Kosovo i Metohiju u Leposaviću, Kosovska policija je zajedno sa Jedinicom za privredni kriminal iz Prištine zaplenila dokumenta, računare i novac, potvrdio je za Radio Mitrovica sever zamenik komandira Kosovske policije za region sever Veton Eljšani.

„Prostorije smo detaljno pregledali, izvršili pretres i konfiskovali dokumente, novac, računarsku opremu i sve što je bilo interesantno za sud“ rekao je Eljšani.

Eljšani je rekao da će sledeće nedelje najverovatnije biti saslušan finansijski menadžer i nije mogao da precizira koja količina novca je zaplenjena.

Akcija je urađena po nalogu Osnovog suda u Severnoj Mitrovici, rekao je Eljšani i dodao da je današnja akcija povezana sa istragom u vezi „pranje novca“.

Prostorije ekspoziture Narodne banke Srbije nalaze se u istoj zgradi gde su do nedavno bile smeštene srpske institucije, uključujući i Privremeni organ opštine Leposavić.. Pre dva dana je iz tih prostorija odneta oprema i dokumentacija.

Comments

Pročitaj još