• Početna>
  • Vesti>

Gradski dečji hor Kosovska Mitrovica na Međunarodnom festivalu „Čarobna nota“ u Nišu

Foto: GDH

Gradski dečji hor iz Kosovske Mitrovice nastupio je proteklog vikenda na prvom Međunarodnom dečjem horskom festivalu „Čarobna nota“ u Nišu.

Na velikoj sceni u Domu Vojske, 32. dece iz Kosovske Mitrovice, predstavilo se sa šest pesama.

„Pevali smo dve autorske pesme Gorana Đorđevića ‘Moj grad’ i ‘Pesma mira’, ‘Oj, Srbijo’ Ivane Obradović, ‘Najlepša je zemlja moja’ – Kolibri, i dve narodne ‘Zaspo Janko’ i ‘Gusta mi magla padnala’“, kazala je za Kontakt Plus dirigentkinja hora, Sandra Vukadinović Marković.

Vukadinović Marković kaže da je nastup mitrovičkog hora naišao na izuzetno pozitivne reakcije publike, učesnika, dirigenata i organizatora festivala, čime su dokazali da su pravi predstavnici svog grada.

„Ovo je za decu bilo jedno novo iskustvo i veliki izazov, jer su pevali na većoj sceni i pred većim brojem publike. Cilj našeg učešća je bio da se deca oslobode treme, steknu samopouzdanje i vide kako njihov rad izgleda u poređenju sa radom drugih horova. Takođe, i da pokažu da se na ovim prostorima vrlo radi sa decom i da menjamo sliku o našem radu sa ovih prostora“, poručuje Vukadinović Marković.

Comments

Pročitaj još