• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: „10. škola filmske magije“ od 26. – 31. avgusta

Dom kulture „Gračanica“ u saradnji sa „GARGANTUA FILMS“ iz Beograda organizuje „10. školu filmske magije“ u Gračanici od 26. – 31. avgusta 2024. Prijava zainteresovanih, lično ili putem mejla, počinje od danas i trajaće do početka radionice.

Opšti cilj „Škole filmske magije” je integracija mladih u kulturne tokove pružanjem teorijskih znanja i praktičnih veština neophodnih za rad u filmskoj umetnosti i proizvodnji. Polaznici dobijaju priliku, da kroz kurseve, saznaju kako je biti reditelj, glumac, montažer, scenarista ili producent.

Predavači su ugledni i ostvareni stvaraoci i autori koji svoja iskustva, znanja i veštine žele da prenesu mladim učesnicima radionice na brz, moderan i elokventan način i time ih, možda, zainteresuju za kasniji, ozbiljniji pristup filmskoj i TV umetnosti. Zainteresovani učesnici, ove godine, mogu pohađati neki od sledećih kurseva, zavisno od sopstvenih afinitet:režija – Stefan Krasić, scenario – Ivan Jovanović, gluma – Anđela Kiković, montaža – Marija Šarac, zvuk – Srđan Bajski, kamera i produkcija – Bojana Andrić

Tema ovogodišnje Škole filmske magije biće „Kratki film do pet minuta“.

Iako je radionica otvorena za sve, bez obzira na godine, primarnu ciljnu grupu čine srednjoškolci. To je uzrast koji je najotvoreniji za nova saznanja i doba kada se formiraju stavovi i mišljenja o „lepom”. Stoga, osim osnovne edukacije naša radionica usmerena je i na formiranje stavova i karaktera mladih, kao i njihove odnose prema pravim vrednostima.

Pokrovitelji događaja su, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo kulture Vlade Republike Srbije.

Comments

Pročitaj još