• Početna>
  • Vesti>

Određen pritvor do 48 sati Srbinu V.B zbog sumnje na krijumčarenje robe i ilegalan ulazak na Kosovo

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija je saopštila da je Srbinu V.B (36) određen pritvor do 48 sati zbog “ilegalnog ulaska na Kosovo” i nepridržavanja naredbi carniskih službenika.

Jedinica TASK FORC Istok (koja se sastoji od kosovske policije i carine), u sprovođenje mera za sprečavanje i suzbijanje nezakonitosti i krijumčarenja imaju pojačane taktičke kontrole i operacije u pograničnom području, saopšteno je iz policije navodeči da su juče u popodnevnim satima na putu Dobrošin Gnjilane uočili dva vozila. sa srpskim registarskim tablicama kako ilegalno ulaze na Kosovo. “Vozila za koja se sumnja da krijumčare robu su upozorena za zaustavljanje od strane službenika kosovske carine. Dvojica vozača se nisu pridržavala naredbe carinskih službenika koji su bili u uniformi i službenom automobilu. Zaustavljen je samo jedan automobil sa osumnjičenim V.B., star 36 godina, državljanin Srbije. budući da, drugo vozilo sa osumnjičenim vozačem F.M. je uspelo da pobegne u nepoznatom pravcu” navela je policija.

Izvršen je pretres prostorija kuće osumnjičenog u naselju Ajvalija gde se sumnjalo da se nalazi roba (električna oprema) srpskog porekla. Tužilaštvo je izašlo na lice mesta i donelo rešenje o hapšenju i pritvoru od 48 sati navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još