• Početna>
  • Vesti>

Sahranjen Faton Hajrizi uz istaknuta obeležja OVK i Albanije i povike “slava Fatonu”

Foto izvor: Kosovo onlajn

Faton Hajrizi sahranjen je danas u svom rodnom selu u Donjoj Klini kod Srbice. Okupilo se više stotina građana, a kako izveštavaju prištinski mediji, oni su ga sahranili uz povike „slava Fatonu“ i istaknuta obeležja OVK i Albanije.

Na putu ka ovom selu iz pravca Srbice, prema navodima medija, ali i objavljenim fotografijama, danas je postavljen veći broj zastava, kako Albanije, tako i onih sa obeležjima OVK.

Gazeta Express piše da su na sahrani bile vidljive i majice takođe sa motivima OVK.

Reč je o majicama sa natpisom „sloboda ima ime“ kojim se prethodno na mnogobrojnim bilbordima širom Kosova slala nekadašnjem rukovodstvu ove formacije koji se terete u Hagu za ratne zločine.

Bilo je i onih koji su nosil majice sa likom Fatona Hajrizija.

Ovakve majice i poruke su viđene „uprkos tome što je premijer Aljbin Kurti, zatražio da se Faton ne veličine i da građani ne nasedaju na euforiju junaštva i njegove romantizacije“, piše danas Gazeta Express.

Kallxo piše da su se tokom sahrane okupljenima obratili članovi porodice Hajrzi, a da je govor bio propraćen povicima „slava Fatonu“, „OVK“.

Telo Fatona Hajrizija stiglo je na Kosovo u petak, a ubrzo nakon potvrde kosovskog ministarstva spoljnih poslova, da je Beograd dao dozvolu  za transport.

Telo su preuzeli članovi porodice Hajrizija na Merdaru, a potom je isto predato Institutu za sudsku medicnu. Članovi porodice potvrdili su identitet, dok je istog dana urađena obdukcija.

Podsetimo, Hajrizi je ubijen 19. juna u Loznici nakon što je usmrtio jednog, a ranio drugog policijskog službenika, te potom pobegao sa lica mesta.

Ubijen je od strane pripadnika MUP-a Srbije nakon kraće potrage.

Ova osoba, inače osuđenik na Kosovu za ubistvo ruskog vojnika, pljačku i ranjavanje policajaca, početkom jula je pobegla iz zatvora u Smrekovnici. Hajrizi je inače iz zatvora bežao devet puta.

Comments

Pročitaj još