• Početna>
  • Vesti>

Održana komemoracija direktorici Gimnazije Ivani Milenković Jezdimirović

Foto: Radio Mitrovica sever

U zbornici mitrovačke Gimnazije održana je komemoracija povodom smrti direktorice škole Ivane Milenković Jezdimirović.

Komemorativnom skupu prisustvovali su članovi porodice, kolege, predstavnici lokalne samouprave i škole, učenici i prijatelji.

V.d. direktorice Gimnazije Bojana Vulović oprostila se od svoje koleginice emotivnim rečima i kazala da je Ivana svoju opaku borbu sa bolešću i pored svih izazova, vodila hrabro i dostojanstveno.

„Život joj je bio duboko povezan sa ovim gradom, ovde je pronašla svoje mesto, prijatelje, zaljubila se, udala i osnovala porodicu. U braku sa Goranom dobija troje dece, Ignjata, Martu i Kseniju, za koje je uvek isticala da su njen najveći uspeh. Svoju borbu sa opakom bolešću vodila je sa izuzetnom hrabrošću i dostojanstvom. I pored svih izazova koje je život pred nju stavljao, nikada nije gubila snagu ni veru. Veliku snagu i podršku davali su joj njeni roditelji i sestra, koji su bili uz nju u svim teškim trenucima. Njihova, i ljubav njene dece i supruga, davali su joj vetar u leđa do poslednjeg dana“ rekla je Vulović.

Istakla je da su Ivanu krasile prepoznatljive i dobronamerne vrline, razumevanje i toplina, koja će ostati duboko urezana u srcima kolega i učenika. Vulović je navela da je Ivanin odlazak izuzetno težak za sve one koji su je poznavali.

„Draga naša Ivana, reći zbogom nije nikada lako. A i kako reći zbogom nekome kao što si ti ? Nekome ko nam je dao toliko ljubavi, ko nas je naučio šta je hrabrost, ko nam je pokazao šta je borba. U nama si izazvala poplavu emocija i reči koje ne mogu izraziti tugu, koju od juče svi osećamo. Hvala ti za sve trenutke koje smo proveli zajedno. Hvala ti što si nas strpljivo slušala, hrabrila, i nesebično pomagala. Karijeru si završila kao direktor naše škole, a kao uspomenu na tebe, negovaćemo sve ono što smo od tebe naučili – prijateljstvo, skromnost, hrabrost, odgovornost, vernost i praštanje. Neka te anđeli čuvaju, a mi te nikada nećemo zaboraviti“ navela je Vulović.

U ime Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivana Zaporožca obratila sa Smiljana Despotović Vuletić i porodici i kolektivu izrazila saučešće. Poručila je da je Ivana bila osoba koja je plenila dobrotom i plemenitošću, uvek spremna da sasluša i pomogne.

„Najpre kao profesor a zatim kao direktor, ostvarila je prijateljski odnos sa svojim učenicima kojima je bila idol, a sa svojim kolegama najlepši kolegijalni odnos. Teško je bilo šta reći u ovom trenutku, u znak sećanja na našu dragu Ivanu. Teško je utešiti sestru Gagu, koja je izgubila deo sebe, njene roditelje, supruga Gorana, i njene nedorasle tiće, Ignjata, Martu i Kseniju, koji će svoj životni put nastaviti bez toplog majčinog zagrljaja, ostajući bez svog anđela čuvara. Sačuvajmo uspomenu na našu dragu Ivanu, na sve lepo što je ona uradila, na svu pozitivnost i borbu. Draga Ivana, hvala ti na svemu što si uradila i učinila za ovu školu, prijatelje i kolege, neka tvoje mesto bude u rajskom vrtu a tebi neka je večna slava i hvala“ rekla je Despotović Vuletić.

Porodica će sutra od 10 časova u kapeli u Rudaru primati saučešće. Sahrana će se obaviti u 13 časova.

Ivana Milenković rođena je 9. novembra 1982. godine u Kosovskoj Mitrovici, gradu u kome je odrastala i školovala se. Završila je OŠ „Sveti Sava“ takođe u Mitrovici, a 2001. godine upisuje Fakultet tehničkih nauka, odsek Elektrotehnika, koji je završila 2008. godine. Iste te godine se 1. oktobra vraća u Gimnaziju, ovog puta kao nastavnik, nakon čega postaje direktor škole.

Ivana je iza sebe ostavila supruga i troje dece.

Comments

Pročitaj još