• Početna>
  • Vesti>

Srbi sa severa Kosova sutra na mirnom protestu zbog najava o otvaranju mosta na Ibru

Foto: Radio Mitrovica sever, glavni most gledan iz Severne Mitrovice

Srbi sa severa Kosova okupiće se sutra na mirnom protestu povodom najava Prištine o otvaranju glavnog mosta na Ibru između severne i južne Mitrovice, prenosi Tanjug.

Skup će biti održan u 11 časova na Trgu Braće Milić koji se nalazi u blizini mosta na Ibru.

Srbi sa Kosova zabrinuti su za svoju bezbednost povodom najava Prištine o jednostranom otvaranju mosta, ali i zbog svakodnevnih eskalatornih poteza Prištine i očekuju da ih KFOR zaštiti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, takođe je prilikom obilaska radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona, izjavio novinarima, da će se održati protest, a kako je izvestio i Tanjug, on takođe očekuje da KFOR zaštiti Srbe.

Ujedno je podsetio na jučerašnji poziv bivšeg gradonačelnika Južne Mitrovice, Agima Bahtirija, na održavanje skupa na kojem bi se građani oba dela grada oglasili za otvaranje mosta.

Iz Kosovske policije regiona Sever, večeras su takođe potvrdili održavanje protesta kod trga Braće Milić, navodeći da su skup prijavili „građani“, prenosi portal KoSSev.

„Izradili smo operativni plan, ne očekujemo da će biti problema“, kazao je zamenik komandira KP za region Sever, Veton Eljšani.

Kako je ovom izvoru rečeno, ujedno se za sutra ne planira otvaranje glavnog mosta.

Comments

Pročitaj još