• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Na kući porodice Đurković u Gojbulji ispisani grafiti “UČK” i ime Fatona Hajrizija

Foto: Kancelarija za KiM

Na kući porodice Đurković, u selu Gojbulja kod Vučitrna, noćas su ispisani grafiti “UČK” i ime ubijenog begunca iz zatvora u Smrekovnici Fatona Hajrizija koga su policijske snage Srbije usmrtile kao glavnog osumnjičenog za ubistvo policajca Nikole Krsmanovića.

Ovu informaciju saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saopštenju u kome se kaže da “ovo veličanje terorističke organizacije i posebno teroriste koji je nedavno izvršio krvavi pir u Loznici, unosi u ovoj vrlo osetljivoj bezbednosnoj situaciji za Srbe na KiM dodatni nemir i neizvesnost za dalji život u pokrajini”.

“I ovaj primer pokazuje da se na prostoru KiM od strane albanskih ekstremista otvoreno slavi zločin teroriste Hajrizija, a ispisivanje njegovog imena na srpskoj kući ne može drugačije da se shvati nego kao pretnja preostalim Srbima, kako u Gojbulji, tako i na čitavom prostoru KiM” stoji u saopštenju.

U dalojem tekstu, iz Kancelarije naglašavaju da ovo nije izolovani slučaj, već “sinhronizovana kampanja albanskih ekstremista da ovakvim otvorenim pretnjama, po svaku cenu proteraju Srbe sa njihovih ognjišta, a sve pod palicom Aljbina Kurtija koji je najveća pretnja miru na Balkanu, zbog svoje opsesije da iskoreni srpsko postojanje na KiM”.

“Očekujemo da ovaj slučaj bez odlaganja osude predstavnici međunarodnih organizacija, kao i da preduzmu mere da se ovaj slučaj najhitnije reši i da se slični incidenti više ne dešavaju” poručuju iz Kancelarije za KiM.

Comments

Pročitaj još