• Početna>
  • Vesti>

Kurti o jučerašnjoj eksploziji: Otkrićemo počinioce, Srbiji ne odgovara normalizacija stanja

Foto: Kim/Bojan Ćirković

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da će organi zaduženi za bezbednost na Kosovu sigurno otkriti ko stoji iza eksplozije koja se juče dogodila na jezeru Gazivode i izvesti ih pred lice pravde.

Kurti je na Fejsbuku naveo da je, prema saznanjima Kosovske policije, juče oko 14.30 na magistralnom putu ka jezeru Gazivode, jedno ili više nepoznatih lica bacilo ručnu bombu, pri čemu su oštećena dva parkirana automobila, jedan sa RKS, a drugi sa američkim tablicama.

Ovaj incident, Kurti je povezao sa Srbijom i “krugoivima bliskim njoj”.

„Srbiji i pojedinim krugovima bliskim njoj ne odgovara normalizacija stanja u tom delu Kosova. Gubeći uticaj u toj oblasti, njihova nervoza prelazi u agresivnost. Takođe, razne kriminalne grupe, manje ili više povezane s njom, izgubile su mogućnost za ogromne profite koje su imale više od dve decenije od oslobođenja Kosova. Ovo je bolno za njih i teško prihvatljivo“, napisao je Kurti.

Kurti je dodao da drugog puta nema, osim vladavine prava i javnog reda, te da su sigurnost i osnovne vrednosti zajednički interes društva i građana „zajedno sa državom Kosovo“.

„Ovaj deo, kao i sve druge delove naše zemlje, sa svojim potencijalom i lepotama, koristiće svi građani bez razlike“, poručio je Kurti.

Comments

Pročitaj još