• Početna>
  • Vesti>

Agencija za privatizaciju: Zakupci benzinskih pumpi nemaju licencu za rad Ministarstva trgovine

Foto: Radio Mitrovica sever

Kosovska policija je u saradnji sa Agencijom za privatizaciju, Poreskom administracijom i kosovskim ministarstvom za trgovinu, danas zatvorila benzinske pumpe koje su radile u bivšim objektima “NIS petrola“ u Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku,

Tim povodom oglasila se Agencija za privatizaciju Kosova, iz koje su istakli da su zakupci benzinskih pumpi u opštinama Severna Mitrovica i Zubin Potoku pod njenom upravom i da posluju bez dozvole.

“Danas smo zajedno sa Poreskom upravom Kosova i Centralnom inspekcijom tržišnog nadzora bili na terenu, gde je nakon poseta i inspekcija dokazano da tri benzinske pumpe nemaju licencu Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine i dve od njih nisu ni oporezovani. Ovo predstavlja kršenje ugovora o zakupu sa AKP-om i Zakona br. 08/L-018 za trgovinu naftom i proizvodima iz obnovljivih izvora goriva, uzimajući u obzir bezbednost potrošača i životne sredine” navela je Agencija za privatizaciju na zvaničnom Fejsbuk nalogu.

Na osnovu nalaza na terenu, Inspektorat MINT je obustavio aktivnosti ovih preduzeća i kao rezultat toga AKP će raskinuti ugovore o zakupu, dodali su.

Comments

Pročitaj još