• Početna>
  • Vesti>

Prijava studenata za upis na Učiteljski fakultet u toku; Minić: Inetresovanje je veće, zadovoljni smo time

Foto: Radio Mitrovica sever

Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Na osnovnim akademskim studijama postoje dva studijska programa, razredna nastava i vaspitač u predškolskim ustanovama. Ove godine će na prvom biti upisano 30 studenata koji će se školovati o trošku budžeta i 25 samofinansirajućih, a na drugom 40 budžetskih i 35 samofinansirajućih. O uslovima studiranja, procesu upisa i vannastavnim aktivnostima fakulteta u emisiji „Mitrovica na dlanu“ Radija Kosovska Mitrovica razgovarali smo sa dekanicom Učiteljskog fakulteta, prof. dr Vesnom Minić.

“U toku je prijava studenata za polaganje prijemnog ispita na studijskim programima. Važno je da studenti znaju da je rok produžen do 28.juna, zato što smo videli da postoji veliko interesovanje i zadovoljni smo time. Premašili smo prošlogodišnji broj i to je ono što je obećavajuće u ovom trenutku i u ovim društveno političkim okolnostima. Sada ih očekuje prijemni ispit koji će se održati 3.jula i počinje u 10 časova”, rekla je Minić.

Naglasila je da se pre polaganja vrši provera govornih i muzičkih sposobnosti kandidata i ona je eliminatornog karaktera, ali da to nikoga ne treba da plaši jer je to proceduralni deo koji je obavezan radi utvrđivanja osnovnih znanja i sposobnosti budućih studenata.

O opštim uslovima studiranja i istorijatu Učiteljskog fakulteta opširnije u emisiji koju ovde možete čuti u celosti

Comments

Pročitaj još