• Početna>
  • Vesti>

Studijska poseta omladine mitrovačkim medijima: Novinarstvo razvija osećaj konkretne društvene korisnosti

Foto: Radio Mitrovica sever

Grupa srednjoškolaca i studenata obišla je danas u okviru jednodnevne studijske posete četiri mitrovačka medija – Radio Mitrovica sever, Radio Kontakt Plus, portal Kossev i RTV Mitrovica.

Učesnicima posete je omogućeno da obiđu prostorije ovih medija i upoznaju se sa načinom funkcionisanja i organizacijom redakcije i tehničkih službi.

Razgovor sa novinarima koji se bave različitim novinarskim formama i koji izveštavaju za različite zajednice, dao je šansu mladima da steknu osnovna saznanja o tome kako se obavalja novinarski posao i koji su to univerzalni postulati profesionalnog izveštavanja.

Ovom posetom, medijski radnici su ukazali mlađim generacijama na to da novinarstvo angažuje i razvija osećaj društvene korisnosti, konkretne društvene angažovanosti, kreativnosti i ujedno da je savršena prilika za edukaciju u smislu boljeg poznavanja društveno – političkih prilika, kao i ljudskih i građanskih prava.

Učesnici ovih grupa koji i nakon posete budu pokazali najveće interesovanje, imaće priliku da budu angažovani kao mladi volonteri, a kasnije eventualno da postanu i profesionalni članovi naših timova.

Comments

Pročitaj još