• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Rašić je izbor Kurtija, a ne srpskog naroda, nema legitimitet da govori o ZSO

Iz Srpske liste reagovali su na izjavu Nenada Rašića, ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova, da je spreman da se uključi u izradu nacrta statuta ZSO, poručivši mu da je do funkcije ministra došao “kao izbor Aljbina Kurtija, a ne srpskog naroda”, te da nema apsolutno nikakav legitimitet da govori o Zajednici srpskih opština.

“Ko si ti Nenade Rašiću? Ko je glasao za tebe? Na kojim izborima? Ko je tebi dao ovlašćenje da govoriš u ime Srba? Ko tebi veruje? Koga ti predstavljaš? Čijim interesima služiš? Koga zanima tvoje mišljenje kad si to samo Kurtijev potrčko i nikada nećeš biti predstavnik srpskog naroda?”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Prema njihovim rečima, “kada čovek poput Nenada Rašića, nema obraza i časti, Boga se ne plaši, a ljudi ne stidi, onda se od njega može očekivati sve – pa i to da umisli da je predstavnik srpskog naroda”.

“Zato, želimo da ga podsetimo da je do funkcije ministra došao kao izbor Aljbina Kurtija, a ne srpskog naroda. Nijedan poslanik nikada nije glasao za njegov izbor što je bila ustavna obaveza. Podsećamo javnost da Rašiću Srbi nisu dali niti jedan glas, kao i da u parlamentu u Prištini nema nijednog poslanika, što znači da nema apsolutno nikakav legitimitet da govori o Zajednici srpskih opština ili o položaju srpskog naroda, posebno jer je deo režima koji čini sve da Srbima svakog dana bude sve gore”, dodaju iz Srpske liste.

Navode da dok se Srbima uskraćuju sva prava, zabranjuju srpski proizvodi i lekovi, otima imovina, ugledni Srbi hapse bez dokaza i prebijaju od strane režima Aljbina Kurtija, “Rašić pije kafu sa njim i očigledno odobrava takve postupke”.

“Da podsetimo da je slika njegove politike njegov pulen Radoica Radomirović koji sa svojim pajtosima teroriše srpski narod i podstrekava ih na izvršenje krivičnih dela u opštini Leposavić. Takav Rašić, koji je svojevremeno Zajednicu srpskih opština, koja treba da bude krovna institucija srpskog naroda, nazivao Zajednicom dživdžana. Zbog svega navedenog Kurtijev ministar Rašić je politički odbačen od srpskog naroda i to nijedna Kurtijeva funkcija neće promeniti”, zaključuje Srpska lista u saopštenju.

Comments

Pročitaj još