• Početna>
  • Vesti>

Stojković u poseti Medicinskom fakultetu: Ulaganje u obrazovanje je naš zalog za budućnost

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković posetila je danas Medicinski fakultet Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici koji, zahvaljujući pomoći Kancelarije za KiM, pruža odlične uslove za studiranje i usavršavanje, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Zajedno sa dekanicom Medicinskog fakulteta prof. dr Tatjanom Novaković obišla je zgradu fakulteta, koja je, zahvaljujući značajnim sredstvima koje je Kancelarija za KiM uložila, zaživela u novom ruhu.

U cilju jačanja ove značajne institucije i kvaliteta nastave Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je sredstva za opremanje stomatologije donirajući opremu za 28 stomatoloških stolica. Kancelarija je, takođe, obezbedila sredstva i u saradnji sa Medicinskim fakultetom nabavila fantom lutke za nastavu iz ginekologije.

Pored novog lifta i amfiteatra, koji su modernizovali svoj prostor u skladu sa zahtevima novog doba, kabineti su audio, vizuelno i informatički opremljeni. Takođe, u cilju opremanja zgrade dekanata, Kancelarija za KiM je omogućila nabavku kotla za grejanje.

“Cilj nam je da ulaganjem u obrazovanje, ulažemo u naš ostanak i opstanak na ovim prostorima. Ulaganje u obrazovanje višestruko se vraća i to je naš zalog za budućnost” istakla je Stojković.

Comments

Pročitaj još