• Početna>
  • Vesti>

Vučević sa Feliksom: Srbija ceni čvrst stav Meksika da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova

Foto: Tanjug / Vladimir Šporčić

Srbija veoma ceni podršku Meksika po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i čvrst stav da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, naglasio je premijer Srbije Miloš Vučević je, u razgovoru sa meksičkim ambasadorom u Srbiji Karlosom Feliksom.

Feliks je ocenio da su odnosi dveju zemalja prijateljski i da ih povezuje iskrena podrška i preneo da Meksiko neće promeniti svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju.

Vučević se zahvalio Meksiku i na uzdržanom stavu prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN i istakao da ova rezolucija neće nikako doprineti stabilizaciji prilika u regionu, niti poboljšanju odnosa između srpskog i bošnjačkog naroda.

Predsednik Vlade je ukazao na to da potencijal za jačanje ekonomske saradnje, koja je zasnovana na tradicionalnom prijateljstvu i bliskosti dvaju naroda, postoji u oblastima poljoprivrede i industrije.

Vučević je poručio da je Meksiko zemlja koju Srbija izuzetno ceni i da se, kao predsednik Vlade, raduje budućoj saradnji, kao i skorim posetama na visokom i najvišem nivou iz te zemlje, što će označiti dobar novi početak u bilateralnim odnosima, naglašeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Feliks srdačno čestitao Vučeviću na preuzimanju funkcije predsednika Vlade Srbije i predao mu pismo čestitke predsednice Meksika Klaudije Šajnbaum.

Comments

Pročitaj još