• Početna>
  • Vesti>

Petković sa Arlovim: Sabor predstavlja potvrdu jedinstva, povezanosti i saradnje srpskog naroda

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas, uoči održavanja Svesrpskog sabora, zakazanog za subotu 8. juna, sa predsednikom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, Miloradom Arlovim.

Na početku razgovora sagovornici su istakli značaj održavanja ovog Sabora koji predstavlja potvrdu jedinstva, povezanosti i saradnje srpskog naroda u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, ali i svuda gde Srbi žive, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Naš narod posebno na Kosovu i Metohiji pamti koliko su srpska sabornost i sloga, kroz istoriju bili značajni i koliko su pomogli da iz najtežih situacija i izazova izađemo ojačani“, istakao je Petković.

On je izrazio zahvalnost i pružio podršku radu Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, naglasivši da se radi, ne samo o duboko humanim aktivnostima, već o stvaranju neraskidivih veza među Srbima sa KiM i iz Republike Srpske, naročito među decom i omladinom.

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov zahvalio je Petkoviću na podršci, izrazivši očekivanja da će saradnja Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i Kancelarije za Kosovo i Metohiju biti nastavljena i u narednom periodu, značajnim inicijativama.

U tom duhu, Arlov je uputio poziv predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju da 22. juna u Bratuncu prisustvuju tradicionalnoj manifestaciji “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” koja će ugostiti više stotina mališana sa prostora južne srpske pokrajine.

On je preneo Petkoviću da je Odbor iz humanitarnih sredstava u potpunosti izgradio veliki Dnevni centar “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici, namenjen deci i mladima sa poteškoćama u razvoju.

“Svesrpski sabor će utrti put koji će nas voditi ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva, na svim nivoima i zato je važno da se i sutra, kada se sabor održava, okupimo u što većem broju i pokažemo snagu našeg jedinstva, kao što to pokazujemo na prostoru Kosova i Metohije”, istakao je predsednik Odbora za pomoć KiM.

Comments

Pročitaj još