• Početna>
  • Vesti>

Ekonomsko-trgovinska škola u Lapljem Selu i dalje veoma popularna među učenicima

Foto: RTV Gračanica

Ekonomsko-trgovinska škola  predstavlja stručnu školu, koja se pre svega bavi ekonomijom, pravom i administracijom i koja je veoma popularna među učenicima. Ima tri obrazovna profila, u okviru kojih učenicima pruža mogućnost da steknu neophodno znanje iz oblasti ekonomije, kao i osnovu za dalje školovanje, istakla je gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica Dragica Mitić, direktorica ove škole.

„Ekonomsko-trgovinska škola ima tri obrazovna profila, i to su: ekonomski tehničar, finasijsko-računovodstveni i pravno-poslovni tehničar. Sve su to novi smerovi u kojima su uključene kompetencije i učenici po završetku naše škole dobijaju diplomu sa kojom mogu da se zaposle u svim institucijama na poslovima ekonomije, prava, administracije, finansija i tome slično. Treba naglasiti da naši učenici dobijaju i dobru osnovu za dalje školovanje na fakultetima iz ovih oblasti“, naglasila je Mitić.

Ekonomsko-trgovinsku školu trebalo bi da upišu učenici koje interesuju pomenute oblasti, a pored redovne nastave oni imaju mogućnost da usavrše svoje znanje i kroz stručnu praksu, koja se obavlja u prostorijama škole.

„Naša škola konačno je dobila svoje prostorije 2022.godine u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu, što znači da smo sada opremljeni savremenim kabinetima za obavljanje praktične nastave. Nastavni kadar nam je, takođe, veoma stručan tako da naša deca dobiju kompletnu obuku iz svih predmeta“, kazala je Mitić.

Pre nekoliko dana Ekonomsko-trgovinska škola obeležila je 63 godine postojanja i uspešnog rada, a svake godine oko 60 učenika opredeli se upravo za ovu školu.

Comments

Pročitaj još