• Početna>
  • Vesti>

“Narodni poslanik“ Nikšićkog pozorišta odigran u Gračanici

Foto: Kim

Predstava „Narodni poslanik“ po komadu Branislava Nušića, a u produkciji Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja, odigrana je večeras pred gračaničkom publikom.

Glumac Stevan Vuković koji u predstavi igra Jevrema Prokića naveo je daje bilo uzbudljivo igrati za publiku u Gračanici“.

Na svakom mestu publika drugačije reaguje, bez obzira koliko je tema univerzalna. Nušić i Narodni posla ik su jako univerzalna tema u kojoj će se publika sigurno pronaći. Kada bi uzeli čitav prostor Balkana, mislim da ćemo se svakako naći u svakom Nušićevom delu”, rekao je on.

Prema reakciji publike, kako je Vuković kazao, vidimo da je ova tema aktuelna.

“Po reakcijama nekako znamo da smo svi u istom sosu i deo iste čorbe, tako da i u nadi i želji da ove teme i pitanja koja otvaramo na ovoj sceni zajedno tumačimo na jedan pravilan način, pružaju da nađemo rešenje za život, za okolnosti, za društvo, za one mlade koji dolaze”, istakao je ovaj glumac.

On je dodao da se svaka predstava radi zbog publike.

“Ako smo uspeli da priuštimo neki užitak, neka dva sata kvalitetnog programa u smislu onoga štoće publika razviti i otkriti kod sebe, svako pojedinačno onda smo na taj način napravili veliki uspeh”, objasnio je.

Mali jubilej

Direktor Nikšićkog pozorišta Janko Jelić naveo je da je ovo je mali jubilej “Narodni poslanik”, i da mu je velika čast što je odigran baš u Gračanici.

“Imamo sjajnu saradnju sa Narodnim pozorištem Priština, očekujemo i njih da na jesen dođu kod nas, da se igramo i družimo, da pozorište živimo. Bez te neke istinske saradnje nema ni pozorišta ni kulture”, rekao je Jelić.

Predrag Radonjić, direktor Narodnog pozorišta Priština istakao je da postoji saradnja sa Nikšićkim pozorištem.

“Mi smo već gostovali u Nikšiću, planiramo na jesen i uzajamnu posetu. Meni je izuzetno drago što očekujemo i goste iz Crne Gore, iz Nikšića sa jednom predstavom koja je večeras živela”

Predstava “Narodni poslanik” Nikšićog pozorišta odigrana je u okviru Vidovdanskih svečanosti 2024. godine

Comments

Pročitaj još