• Početna>
  • Vesti>

Institut za srpsku kulturu Priština – Leposavić uručio Skupštini Srbije 25 naslova sopstvenih izdanja knjiga

Foto: Narodna skupština Srbije

Predstavnici Instituta za srpsku kulturu Priština – Leposavić uručili su Biblioteci Narodne skupštine Srbije donaciju od 25 naslova sopstvenih izdanja.

Knjige su uručene tokom jučerašnje posete delegacije ovog instituta.

Predsednica Narodne skupštine Srbije, Ana Brnabić, zahvalila se na donaciji, ističući da će se poklonjene knjige, koje se u najvećoj meri bave tematikom Kosova i Srbima pridružiti impresivnom fondu Biblioteke Narodne skupštine, koja broji više od 60.000 izdanja, saopštili su iz Skupštine.

Kazala je da će od danas ti naslovi biti dostupni svim generacijama koje dolaze, te da će moći da se „bliže upoznaju sa istorijom našeg Kosova i Metohije i životom našeg naroda u tom delu Srbije“.

Brnabić poručuje da je saradnja Narodne skupštine i Instituta za srpsku kulturu Priština – Leposavić veoma bitna, te da se na taj način može naučiti mnogo više o srpskoj kulturi i srpskom narodu na Kosovu.

Direktor Instituta prof. dr Dragan Tančić, sa druge strane, navodi da je institucija koju predstavlja jedini naučni institut multidisciplinarnog karaktera na Kosovu.

I on podcrtava da Institut ima veliki značaj u očuvanju srpske kulturne baštine na Kosovu.

Navodi i da Vlada Srbije i predsednik pružaju veliku podršku Institutu, dodajući da se nada da će ova institucija „opstati pored teških i složenih prilika“.

Comments

Pročitaj još