Mojsilović sa komandantom Kfora o situaciji na Kosovu

Foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije zatražio da međunarodne snage blagovremeno spreče svaki pokušaj ugrožavanja srpskog stanovništva na Kosovu.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se na Kopaoniku sa komandantom Kfora general-majorom Ozkanom Ulutašom, saopštila je Vojska Srbije.

Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, dosadašnjoj saradnji i efektima aktivnosti koje se preduzimaju radi praćenja situacije na terenu i sprečavanja daljeg pogoršanja bezbednosne situacije.

U razgovoru je izražena obostrana posvećenost očuvanju mira i stabilnosti i ukazano je na značaj kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i međunarodnih snaga na Kosovu za uspešno preventivno delovanje.

Ističući da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji nestabilna i osetljiva i da jednostrani provokativni akti Prištine predstavljaju pretnju po bezbednost, načelnik Generalštaba je, saopšteno je, i ovoga puta od komandanta Kfora zatražio da međunarodne snage postupaju profesionalno, nepristrasno i blagovremeno spreče svaki pokušaj ugrožavanja srpskog stanovništva.

General Ulutaš je na Kopaoniku boravio na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, a cilj ovakvih susreta, koji se redovno održavaju na visokom nivou, je unapređenje međusobnog razumevanja i saradnje na zajedničkom zadatku stvaranja bezbednog i sigurnog okruženja, navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još