• Početna>
  • Vesti>

Đurić sa Fergusonom: Srbima na Kosovu, kao nikada do sada ugrožena sva prava

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić razgovarao je sa britanskim ambasadorom Edvardom Fergusonom o saradnji dve države i situaciji na Kosovu.

Đurić je istakao da Srbija zajedno sa Ujedinjenim Kraljevstvom želi da radi na budućnosti, posebno kroz unapređenje saradnje u oblasti privrede i obrazovanja.

Šef srpske diplomatije zahvalio je Ujedinjenom Kraljevstvu jer predstavlja najvećeg donatora u Srbiji kada je u pitanju oblast e-uprave, zahvaljujući čijem razvoju je unapređen rad javne administracije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Govoreći o planovima Ministarstva spoljnih poslova u narednom periodu, Đurić je rekao da, iako se Srbija danas i dalje suočava sa određenim nasleđenim problemima, to je neće sprečiti da snaži postojeće veze i gradi nova partnerstva i prijateljstva, ne samo sa državama članicama EU, već i širom sveta.

Šef srpske diplomatije je informisao ambasadora i o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, istakavši da su Srbima na Kosovu,kao nikada do sada ugrožena prava, a da od jeseni 2021. godine nema napretka u dijalogu zbog jednostranih poteza Prištine.

,,Srbija će ostati konstruktivna i posvećena dijalogu, jer smatra da očuvanje mira i stabilnosti predstavljaju prioritete“, naglasio je Đurić.

Comments

Pročitaj još