• Početna>
  • Vesti>

Vučević zahvalio Kipru na doslednom poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije

Foto: Tanjug

Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorom Kipra u Srbiji Andreasom Fotiuom i tom prilikom zahvalio što Kipar nije glasao za rezoluciju o Srebrenici, uprkos brojnim pritiscima.

Vučević je zahvalio ambasadoru i na doslednom poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na principijelnom stavu Kipra prilikom razmatranja zahteva za pokretanje procedure za članstvo Kosova u Savetu Evrope, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučević je naveo da će bilateralni odnosi, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i bliskosti dva naroda, biti dodatno unapređeni uz obostrano zalaganje.

On je naglasio da postoji interes za unapređenje i jačanje ekonomskih veza, imajući u vidu privredne potencijale obe zemlje.

Ambasador Fotiu je izneo uverenje da će odnosi dveju zemalja, koje povezuje čvrsto prijateljstvo i istorijski potvrđena bliskost, biti dodatno unapređeni, te posebno istakao značaj ekonomske saradnje, investicija i turizma.

Fotiu je čestitao Vučeviću na preuzimanju nove funkcije, istakavši da veruje da će tokom njegovog mandata odlična saradnja dve prijateljske zemlje biti dodatno unapređena.

Comments

Pročitaj još