• Početna>
  • Vesti>

Petković: Prijemom Kosova kao pridruženog člana PS NATO, zapad ogolio svu politiku dvostrukih aršina

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Prijemom Kosova kao pridruženog člana Parlamantarne skupštine NATO, ogolio je svu politiku dvostrukih aršina Zapada koji je još jednom nagradio svoje čedo za sva kršenja sporazuma i teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

“Kakve su to sankcije Zapada protiv Prištine, a tokom kojih tzv. Kosovo dobija viznu liberalizaciju, učestvuje na svim međunarodnim skupovima i napreduje ka određenim međunarodnim organizacijama? Da li su unapređenim statusom pridruženog člana u Parlamentarnoj skupštini NATO, Kurti i Priština nagrađeni za upucavanje Srećka Sofronijevića, Dragiše Galjka, braće Stefana i Miloša Stojanovića? Da li su ovaj status zaslužili zbog godišnjice nasilnog upada i preuzimanja opština na severu KiM, koje drže protivno volji većinski srpskog naroda na severu koji danonoćno maltretiraju i obespravljuju ili možda taj status zaslužuju time što 12 meseci zabranjuju ulazak srpske robe na KiM? Da li je odbijanje Prištine da više od 11 godina ne formura ZSO zapravo zasluga za status pridruženog člana u PS NATO?

Dobro smo razumeli ovakve poruke Zapada, jasno je kao dan da teror Aljbina Kurtija nailazi na otvorenu podršku moćnih sila koje su spremne da zažmure na sva nepočinstva režima u Prištini, ukoliko to odgovara njihovim geopolitičkim ciljevima.

Kao što smo na delu videli da nikakve garancije ni EU ni NATO ne važe kada su Srbi u pitanju, tako svedočimo još jednom sunovratu vrednosti zarad nečijih geopolitičkih interesa na prostoru Zapadnog Balkana. Svedoci smo kako mnogi, naročito u poslednje vreme, vrše snažan pritisak na Srbiju i srpski narod, jer jasno je da je jaka Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem trn u oku brojnim zapadnim moćnicima”, rekao je Petković.

Dodaje da je srpski narod pretrpeo mnogo u svojoj istoriji, ali nikada nije dozvolio da mu prodaju rog za sveću, pa nećemo ni sada. Prozreli smo itekako ove igre Kurtija i Zapada i sigurno nećemo nasesti na njih. Naše je da čuvamo mir i srpski narod na Kosovu i Metohiji i to ćemo nastaviti da činimo koliko god okolnosti bile teške.

Comments

Pročitaj još